Klatrefeltet Hammer'n

Historikk

Klatrefeltet Hammer'n ligger langs Glomma noen minutters kjøring fra Sørumsand. Feltet ble oppdaget og utviklet av Runar Carlsen i 1999, og et lite anntall ruter ble etablert. Feltet har ikke vært av de mest populære, grunnet antall ruter, mye mygg og sen tørk.


Klubben hadde lenge sett et et behov for å utvikle et utendørs klatrefelt for barn i nærområdet. De andre klatrefeltene vi hadde her var absolutt ikke tilrettelagt for barn. I løpet av sommeren 2008 var medlemmer i klubben på befaring på Hammer’n (samt noen klipper mellom Lørenfallet og Frogner) sammen med Runar Carlsen fra Norges Boltefond, som er en aktiv tilrettelegger av nye klatrefelt og som brukes som feltutvikler av klatreforbundet. I januar 2009 startet klubben opp med dugnad for å rydde unna skogen ved Hammer’n. Runar Carlsen hadde på forhånd fått ordnet med tillatelse fra grunneier. Uten Runar som ressursperson og pådriver ville klubben aldri klart å gjennomføre et så stort stykke arbeid. Tidlig i mai, når snøen var borte, ble det trommet sammen til dugnad igjen. Denne gangen skulle arbeidet med å utvikle ruter starte. Runar stilte opp og holdt boltekurs, samt at vi fikk hjelp av noen ivrige Oslo-klatrere.I løpet av helgen ble også kvist og stokker ryddet, og benker og "bord" laget til en rasteplass, og allerede tirsdagen etter dugnadshelgen ble det arrangert utklatring som varte helt til klubben tok sommerferie. Prosessen med å pusse og borre nye linjer, rebolte og forlenge gamle linjer ble startet opp og fortsatte til langt ut på høsten. Vi fikk også hjelp av klatrere fra både Lørenskog og Rælingen klatreklubb i denne prosessen. Resultatet av dugnadsaktiviteten er 38 ruter fra4- til 8+, hvorav 3 naturlige. Hammern’ fremstår idag som et lyst, trivlig og veldig barnevennelig klatrefelt, som er ypperlig for den aktiviteten som klubben bedriver.

Topo for klatrefeltet Hammer'n

Klatrefører for feltet ble utgitt sommeren 2012 og kan kjøpes hos Sport1 på Sørumsand for 50 kroner. Oppdateringer og nye ruter finner du på klubbens nettsider.

Under følger en enkel fører for feltet. Rutene er irekkefølgen fra høyre til venstre på feltet. Noen av rutene har navnet malt i rødt. Grader er som alltid subjektive og diskuterbare, så bare send inn kommentarer.

Vesleveggen Grad Type
Høyreekstremisten 7- BB
Tøffen i svingen 7+ BB
Vesle jam 7/7+ BB
Makaniker sveis 8- BB
Stramme rumpeballer 8 BB
Midtre del av veggen
Bamseliten 7- BB
Osmose 6(+) BB
Daimkula 7- BB
Vandrefalken 7 BB
Gul mondeo 7+/8- BB
Jonas Rute 8- BB
Stigen 4+ BB
Imsdal 6+ BB
Hoggtanna 7- BB
Kjempetaket 5+ Nat, starter opp riss under tak til venstre for Hoggtanna. Følger riss letteste vei opp til anker Hoggtanna. Kan fortsettes 3-4m forbi anker med uttopping i tre. Graden blir da noe hardere. (FA Tom, 28.06.2011)
Shorty 8+ BB
Jumpystile 8/8+ BB
Yeti 8 BB
Skreller'n 7- BB
Ikke helt i vater 7+ BB
Stomperud 6 Nat (eget anker)
Mannen i lufta 7/7+ BB
Svineinfluensa (travers) 4+ BB
Jacob's stige 5 BB
Pompel og Pilt/link up (Xeno) 6(8-) BB Forlengelsen fra anker er 8-
Urskogbanen 5+ BB
Giratina 5 BB
Tertitten 4- BB
Småsjuk 4 Nat, starter opp riss/flak til venstre for bolter på Tertitten. Traverserer under takoverheng og avsluttes i anker på Pompel og Pilt
Englevals 7- BB
Grøger'n 8- BB
Timor Mortis 5 Nat (eget anker)
Kjipe vibber 7+ BB
Venstre del
Lerkesang 7 BB (negradert)
The Move 8 BB
Sarajevo 8+ BB
Xantippe 7/7+ BB
Tom Tank 7+/8- BB
Xantippes make 7- BB